Hozzávalók
100 g
liszt
50 g
étkezési keményítő
150 g
puha vaj
200 g
cukor
4
egész tojás
1 cs.
sütőpor
csipet só
300 g
darált dió
100 g
étcsokoládé
200 g
tortabevonó
Elkészítés
1. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverem, majd elvegyítem benne a sütőporral, a keményítővel, és a sóval elkevert lisztet. Hozzáadom a darált diót, és az apró darabokra tördelt étcsokit is.
2. Sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formában sütöm 180 fokon kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizgetem közben.
3. Mielőtt felszeletelem, a tortabevonót megolvasztom, és bevonom vele a süteményt. Tetszés szerint dióval, mogyoróval dísztítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése