Hozzávalók:
- 250 g zsíros tehéntúró
- 1 tojássárgája
- 2 ek porcukor
- 1/2 citrom leve és héja
- 1 ek habtejszín
- 70 g étcsokoládé
- 50 g vaj
- 1 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tej
- A túrót finom lyukú szitán, egy kanál hátuljának segítségével áttörjük.
- Egy tálban a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a citromhéjat. Habtejszínnel lazítjuk.
- Nyolc kis golyót gömbölygetünk a túrós masszából. Tányérra tesszük és 15 percre a mélyhűtőbe dugjuk.
- Közben elkészítjük a csokimázat: a darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a cukrot, a kakaót, és végül a tejet.
- Mikor langyos a csokimáz, óvatosan beleforgatjuk a mélyhűtőből kivett, megdermedt túrógombócokat. Tiszta tányérra helyezzük, és jól lehűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése