Hozzávalók
Tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
Töltelékhez:
20 dkg málnadzsem (vagy más lekvár)
Díszítéshez:
10 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
Elkészítés
1. A lisztet átszitáljuk, és a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk. Folpackba téve 1 óráig hűtőben pihentetjük.
2. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és 4-5 cm-es, cakkos szélű kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.
3. A sütik felének közepéből 1-1 lyukat szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire rakosgatjuk, és előmelegített sütőben, 180°C-on 12-15 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
4. A karikák tetejét a porcukorból és citromléből kevert mázzal megkenjük, majd száradni hagyjuk őket. A lekvárt megmelegítjük, a korongokat megkenjük vele, majd a karikákat a korongokra ragasztjuk, és a mélyedést a maradék dzsemmel megtöltjük.
2. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és 4-5 cm-es, cakkos szélű kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.
3. A sütik felének közepéből 1-1 lyukat szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire rakosgatjuk, és előmelegített sütőben, 180°C-on 12-15 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
4. A karikák tetejét a porcukorból és citromléből kevert mázzal megkenjük, majd száradni hagyjuk őket. A lekvárt megmelegítjük, a korongokat megkenjük vele, majd a karikákat a korongokra ragasztjuk, és a mélyedést a maradék dzsemmel megtöltjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése