175 gr sütőporos liszt
1 tk sütőpor
100 g vaj
2 tojás
175 gr barna cukor
6 ek tej
1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
3 ek citromlé
100 gr barna cukor
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeverékest 160 fokra).
2. Kivajazom a tepsit, és kibélelem sütőpapírral.
3. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és kb. 3-4 percig kevergetem, amíg a massza folyós állagú nem lesz.
4. A masszát a tepsibe öntöm, és óvatosan elegyengetem a tetejét. Szép aranybarnára sütöm - ez kb. 30-40 percig tart.
5. A mázhoz összekeverem a citromlevet és a cukrot, majd a keveréket a már megsült, de még meleg sütire öntöm, és egyenletesen szétoszlatom. Hagyom kihűlni.
6. Kockákra vágom a süteményt.
Tipp: Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is tálalhatjuk.
2. Kivajazom a tepsit, és kibélelem sütőpapírral.
3. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és kb. 3-4 percig kevergetem, amíg a massza folyós állagú nem lesz.
4. A masszát a tepsibe öntöm, és óvatosan elegyengetem a tetejét. Szép aranybarnára sütöm - ez kb. 30-40 percig tart.
5. A mázhoz összekeverem a citromlevet és a cukrot, majd a keveréket a már megsült, de még meleg sütire öntöm, és egyenletesen szétoszlatom. Hagyom kihűlni.
6. Kockákra vágom a süteményt.
Tipp: Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése