Egy kis edényben olvaszd fel a gyertya granulátumot a
megadott hőmérsékleten, és tedd bele a színezőanyagot, ha festeni szeretnéd a
viaszt. A kanócot méretét úgy határozd meg, hogy kb. 10-15 cm-rel legyen
hosszabb a leendő gyertya magasságánál. Az egyik végére köss valami apró
nehezéket (pl. egy kisebb anyacsavart), a másik végét pedig kösd egy pálca (pl.
ceruza vagy hurkapálcika) közepéhez. Ezekre azért van szükség, hogy a kanóc
függőleges helyzetben maradjon, amíg a forró viasz meg nem szárad.
Az, hogy mibe töltöd a viaszt, csak a fantáziádon múlik.
Öntheted akár kisebb üvegpohárba, egy kettéfűrészelt és kivájt kókuszdió
héjába, sütőformába vagy dióhéjba, stb. Amennyiben átlátszó falú üveg mellett
döntesz, tedd mutatóssá a gyertyát a viaszba helyezett díszek segítségével.
Tölts a pohár aljába egy kis viaszt, és annak még lágy állapotában állíts bele
fahéjrudakat vagy babérlevelet. Kiszárított citrusfélékkel úgy tudod egyedibbé
varázsolni munkádat, hogy a pohár falát vékonyan kiöntöd a forró viasszal, és
ebbe nyomod bele az apróbb gyümölcsdarabkákat. Ebben az esetben csak a díszítés
után helyezd a kanócot a pohárba, és töltsd tele viasszal. A kanóc tetején lévő
pálcát a pohár peremére fektetve várd meg, amíg kihűl, majd vágd le a kanócot
1-2 cm hosszúra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése