Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási keksz
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 3 ek lekvár
- 3 ek rum
- 2 ek jó minőségű kakaópor
Elkészítés:
- A kekszet diódarálóval ledaráljuk, esetleg konyhai aprítógéppel összemorzsoljuk.
- Valamennyi hozzávalót elkeverünk. Teáskanálnyi adagot megnedvesített kezeink között golyóvá gyúrunk.
- A kész golyókat kristálycukorba, kakaóba, vagy kókuszreszelékbe forgatjuk. Mini papírokba téve tálaljuk.
- Ha gyerekek is esznek belőle, a rum helyett használjunk narancslevet.
- A golyókat beleforgathatjuk csokidarába, színes gyöngyökbe, aprított magokba, apróra vágott aszalt gyümölcsbe, stb. Ízlés szerint nagyobb méretben is készíthető.
- Sokáig eláll, de lezárva tároljuk, hogy ne száradjon ki.
- Megtölthetjük magozott meggyel, vagy rumba áztatott (nagyobb szemű) mazsolával is.
- Klasszikusan háztartási keksszel készül, de készíthetjük más (töltetlen) keksszel is. Lekvár ízlés szerint, általában sárgabarackkal készül. A lekvár legyen híg.
- Kb. 80 db kakaós golyó készíthető a fenti adagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése