Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 18 dkg (hideg) vaj
- 6 dkg tejföl
- tetejére: porcukor
Elkészítés:
- A lisztet, cukrot, kockára vágott vajat és a tejfölt kézzel vagy géppel sima tésztává gyúrjuk. A tésztából golyót formázunk és fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és – tetszés szerint különböző méretű – csillagokat szúrunk ki belőle szaggatóval vagy sablon segítségével.
- A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben mérettől függően kb. 15 perc alatt (világos színűre) sütjük.
- A kisült csillagokat még melegen porcukorral többször megszórjuk, majd kihűtjük.
- Ha különböző méretű csillagokat készítünk, az azonos méretűeket süssük lehetőleg egy tepsin az eltérő sütési idő miatt.
- A fenti adag nagyon kiadós, 4 cm-es csillagokból kb. 80 db lesz belőle.
- A tejfölös csillag egyszerű, de nagyon finom (elsősorban) karácsonyi aprósütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése