A lekváros pötty (huszárcsók néven is ismert) nagyon könnyen elkészíthető sütemény. Éppen ezért, akár még az utolsó pillanatban is megsüthetjük. Kiadós, akár nagyobb partira, gyerekzsúrra is javasolt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A hozzávalókból – hideg vaj felhasználásával – tésztát gyúrunk. Pár órára hűtőszekrénybe rakjuk.
- A tésztából kézzel egyforma apró golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A golyók közepébe fakanál nyelével lyukat nyomunk, amelyet kiskanál segítségével lekvárral megtöltünk.
- 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- A fenti adagból 60 darab lekváros pötty készíthető.
- A cukrot barnacukorral is helyettesíthetjük. A lyukak töltéséhez használhatunk sárgabarack vagy ribizli lekvárt.
- A lekváros pötty praktikus sütemény, amely dobozban, hűvös helyen sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése